האם לדעתך יש מקום לשדרוג נמל תעופה בחיפה כשדה בינלאומי שלישי של ישראל?
עינת קליש: שדה התעופה היה אחד מהנושאים המרכזיים בהם טיפלתי במהלך הקדנציה, כשהמטרה היא להאריך את המסלול ולאפשר לחיפה להתחבר לכל אירופה. זאת לאחר שהנהגת העירייה הקודמת ביטלה את תכנית שדה התעופה של מצנע, וקידמה במקומו את נמל המפרץ שכולל את נמל הדלקים. פעילותנו בנושא שדה התעופה מתחלקות לשני חלקים: 1. להציל אותו מסגירה מוחלטת. 2. לשנות את התכניות של מפגש השדה והנמל כדי שבעתיד אפשר יהיה להרחיב את פעילות השדה והטיסות. את החלק הראשון ביצענו במחצית הראשונה של הקדנציה, והשגנו הסכם עם משרד התחבורה בראשו עמד השר דאז סמוטריץ’, עם רש”ת (רשות שדות התעופה), רת”א (רשות התעופה האזרחית) וחנ”י (חברת נמלי ישראל) על הארכת המסלול עד קו המים. החלק השני כולל פעולות רבות מול גורמי תעופה בינלאומיים וישראליים, בדיקות הנדסיות ותכנון מחודש לשדה. בימים אלה אנו מעודדים את הטיסות שחזרו לפעילות באמצעות חברות מסחריות.
יונה יהב:: “עם שובי לתפקיד ראש העיר בכוונתי לפעול למימוש התכנית להארכת מסלול ההמראה בשדה התעופה בחיפה ב-300 מטר. הדבר צפוי לאפשר טיסות ישירות לאירופה, וכמובן את הרחבת התיירות לחיפה באופן משמעותי בהתאם לחזון שלי להפוך את חיפה לעיר תיירות מובילה. בנוסף אני בהחלט תומך בהפיכתו של בסיס צה”ל ברמת דוד לשדה תעופה בינלאומי, ממנו יוכלו החיפאים וכל תושבי הצפון להמריא בקלות לכל יעד”
דוד עציוני: בוודאי שכן, תוכנית לשדרוג והרחבת שדה תעופה משלים נתב”ג יכולה להצעיד את מדינת ישראל, אזור הצפון וחיפה בפרט לעתיד טוב יותר כלכלית ותיירותית.
ניר שובר: בהחלט. חיפה והצפון חייבים נמל תעופה בינלאומי. אין שום סיבה שתושב הצפון ייסע שעתיים עד נתב״ג, הלוך וגם חזור, כדי לטוס למשל ליעד קרוב בים התיכון. מעבר לכך, נמל תעופה יצור מקומות תעסוקה נוספים, יביא תיירים ישירות לעיר ואף ישמש כנמל תעופה ראשי בעת חירום, למשל בעת מתקפת טילים על נתב״ג. כמו כן, חייבים להאריך את המסלול אף לטיסות פנים. לא מתקבל על הדעת שחיפאי ייאלץ לטוס לאילת מנתב״ג או ייסע עם רכבו לאילת, שעות רבות בכבישי הדרום המסוכנים.